söndag 6 mars 2011

Frågor till Handledning 3

Efter att tillsammans gått igenom fakta om huden och känseln funderar vi på dessa utifrån ett fysiskt perspektiv. Biologin kring huden och känseln kändes mer självklar än fysiken men vi funderade bland annat kring:

Hur vi kan koppla fysik till känsel och huden?

Hur snabbt kan vi känna?

Hur kan människors olika "smärttrösklar" förklaras?

Dessa frågor tar vi med oss till kommande handledning.

1 kommentar:

  1. Ni hamnade verkligen "mellan stolarna" när det gäller handledningen av våra teoretiker. Era intressanta frågorna här ovan hade kanske biologen kunnat besvara, men det är ju försent nu. Kanske ni kan söka mer kunskap på nätet och ni skriver tex. smärttröskel som sökord.Angående hur snabbt nervsignalerna går mellan hudens känsleceller och hjärnans signaler till musklerna att tex flytta bort handen från det som bränns så är detta relativt lätt att mäta. I A205 har jag för mig att det står en bok om experiment med människokroppen, kolla där.
    Angående val av aktivitet, så måste ni först bestämma er för VAD det är ni vill att barnen skall uppleva,upptäcka,iaktta lära sig när det gäller känselsinnet. Med andra ord börja inte med val av experiment utan fokusera först på VAD sedan på HUR.

    SvaraRadera